Hrvatski radio

Radio Sljeme

Paljenjem prve adventske svijeće službeno započeo Advent u našem gradu

01.12.2018.

20:00

Autor: Margareta Jozinović

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Paljenjem prve adventske svijeće na glavnom trgu službeno je započeo Advent. Otvoren je Ledeni park predstavom na ledu, a tradicionalno su upaljene i lampice na Zrinjevcu. Očekuje se da će ovogodišnji Advent, na 14 lokacija, posjetiti više od 120 tisuća ljudi.

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka i ostalih specijaliteta kao i kuhanog vina garantiraju uživanje na ovogodišnjem Adventu na kojem dominiraju tri teme: ekologija, klasični festivali i bajke Ivane Brlić Mažuranić. Ledeni park na Tomislavcu, Fuliranje, Advent na Strossu, Europski trg, Božićna bajka u centru grada samo su neke od lokacija kojima su zadovoljni i posjetitelji. Savršeno je, predivno i prekrasno. Imamo najljepši grad!, rekla je posjetiteljica. Meni se sve jako sviđa. Da je još pao i pravi snijeg bilo bi još bolje, dodao je drugi. Grad je predivan. Totalno je prisutan taj blagdanski duh. Sve je divno. Toliko sam silno iščekivala ovaj Advent. Sve je pretvoreno u jednu prekrasnu božićnu bajku, pohvalila je ovogodišnji Advent treća.

Adventu se pridružio i Ured predsjednice i to Adventom na Prekrižju. Vila Prekrižje i dvorište ove su godine ukrašeni motivima Hrvatskog zagorja, a građani će je besplatno moći posjetiti svaki petak i subotu do Božića, i to od 16 do 20 sati. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Želja nam je da s ovog brijega poneste lijepe uspomene na davne dane tradicijskog iščekivanja Božića. Na vrijeme i običaje koji žive zahvaljujući svima onima koji cijene svoju baštinu kojom se svi ponosimo.

Da hrvatski turizam nije samo more već i kontinent, istaknuo je ministar turizma Gari Capelli koji je potvrdio da ovogodišnji Advent može ponuditi itekako puno. 31. prosinca povući ćemo crtu i vidjeti što je hrvatski turizam. Hrvatski turizam je, možemo reći, to što je danas sve posebna ponuda. Na današnji dan u odnosu na prošlu godinu imamo 16 % više turista. Dakle, plusevi se broje i to je ono što smo htjeli i čime se ponosimo!

Na ulicama glavnog grada - zabava, specijaliteti, blagdanski ugođaj kao i pregršt iznenađenja stoji u ponudi za posjetitelje kojih se ovoga mjeseca očekuje više od 120 tisuća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.