Hrvatski radio

Radio Sljeme

Paljenjem svijeće na Manduševcu, počeo Advent u Zagrebu

27.11.2021.

20:33

Autor: Krešimir Vešnik

Zoe Sarlija/PIXSELL

Zoe Sarlija/PIXSELL

Foto: - / -

Počeo je Advent u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje bit će nešto drugačije, skromnije: manje kućica, bez popularnog klizališta, no uz bogatu gastro i glazbenu ponudu. Građani će Advent moći posjetiti do sve do 7. siječnja.

Paljenjem prve svijeće na Manduševcu počeo je Advent u Zagrebu - Posebice mi je drago da ćemo ove godine zapaliti prvu svijeću, upravo svijeću naravno nade jer mislim da nam itekako nada najviše možda treba u ovim mjesecima i u ovom vremenu koje je ispred nas. Nada da će što prije završiti ova pandemija i da ćemo se vratiti normalnom životu. Nada da će što manje ljudi oboljeti od te pandemije. Nada da ćemo što prije obnoviti ovaj grad nakon razarajućeg potresa. Nada da ćemo svi biti bolji jedni prema drugima - istaknuo je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tisuće lampica zapaljeno je i na Zrinjevcu. Na njemu ove godine neće biti kućica kao ni klizališta na Trgu kralja Tomislava, no program će se održati, baš kao i na ostalim popularnim gradskim mjestima, primjerice Europskom i Trgu bana Jelačića ili pak Gornjem gradu - Ovo je toliko lijepo, emotivno. Mislim da nakon dugo, dugo vremena ovdje vidimo toliko nasmješenih, ozarenih lica. Baš nam je to trebalo - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Više o Adventu pogledajte ovdje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.