Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pao informatički sustav u bolnicama!

18.08.2022.

10:16

Autor: Radio Sljeme

Problemi s informatičkim sustavom

Problemi s informatičkim sustavom

Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Građani, koji su jutros došli u bilo koju zagrebačku bolnicu, bili su neugodno iznenađeni. Naime, pao je informatički sustav tako da bolnice nisu imale uvid u elektroničke uputnice. Iz HZZO-a priznaju problem, a s KBC-a Zagreb poručuju - imamo problema, ali rješavamo ih.

Pomoćnik ravnatelja Milivoj Novak

Jutros - pad elektroničkog sustava naručivanja u bolnicama diljem Hrvatske. Što je dovelo do toga, nismo uspjeli saznati, no iz najveće bolnice u Hrvatskoj - KBC-a Zagreb doznajemo da će svi pacijenti biti zbrinuti. Rekao nam je to pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb, Milivoj Novak:


- Nažalost, desilo se to da je pao sustav elektroničkog naručivanja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Naravno da sve to čini problema, ali problemi će se riješiti. Znači, svi bolesnici koji su došli, bez obzira jesu li došli iz Prečkog ili iz Dubrovnika, bit će zbrinuti. Ručno će se unositi podatci i svi će dobiti uslugu zbog koje su došli u KBC Zagreb. - 


O kakvim je problemima riječ, pitali smo i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje:


- Tijekom jutra je došlo do povremenog usporenog rada CEZIH sustava. Veći dio prometa se obrađivao, ali je dio korisnika imao problema pri radu. Korisnici sustava CEZIH su odmah nakon detektiranja zastoja obaviješteni da postoje poteškoće u radu servisa za provjeru osnovnog osiguranja, te se osiguranje može provjeriti na službenim stranicama www.hzzo.hr . 


Pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima je u svakom trenutku omogućeno - javljaju iz HZZO-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici