Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Park Maksimir - Zeleni dragulj Zagreba"

20.01.2022.

17:39

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Baština

Baština

Foto: Vesna Jurić-Rukavina / Hrvatski radio

Autor monografije Park Maksimir – Zeleni dragulj Zagreba, Antonio Jurčev, svojom monografijom obogatio je ukoričenu riznicu pisanih dokomenata s fotograijma na 300 stranica o jednoj od najljepših zagrebačkih povijesnih priča, parku Maksimir, koji od 1794. godine zadivljuje raznolikom vegetacije i prirodnim ljepotama, staništima životinjskih vrsta, jedinstvenom simbiozom prirode i umjetnosti, bogatstvom svog povijesnog nasljeđa u kojem je mjesto našao ZOO vrt. 

Monografija je izrađena u sklopu projekta “Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II)”. Projekt sufinancira Europska unija, a korisnik je Grad Zagreb. Partneri na projektu su osim Javne ustanove Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba i Udruga Biom, Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR te Udruga Vjetar u leđa, a suradnik na projektu je Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Nepregledno blago

Emisija je koja se bavi hrvatskim identitetom. Kroz zanimljive rubrike obrađuje književnost, glazbu, velikane hrvatske prošlosti, prirodnu i kulturnu bastinu, gastronomiju i etnografiju. Otkrivamo zanimljivosti iz bogate tradicije i predstavljamo vam čuvare i promotore nepreglednog blaga Hrvatske.

Poslušajte u Slušaonici