Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pavičić Vukićević: Premalo žena u izvršnoj vlasti!

02.03.2017.

13:53

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom obilježavanja 144. obljetnice rođenja spisateljice, novinarke i feministice Marije Jurić Zagorke, o položaju žena u hrvatskom političkom životu govorila je predsjednica gradske organizacije Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević.

Iako raste zastupljenost žena na izbornim listama, Pavičić Vukićević je upozorila na to da pada broj izabranih žena u izvršnoj vlasti koje imaju priliku odlučivati i donositi odluke. Nalazimo se na kraju krajeva uoči lokalnih izbora. Obveza je svih stranaka, ne samo zbog zakonodavnog okvira, nego je naša moralna i naša iskrena obveza, prema svim onim ženama koje su svojim aktivnostima pomogle etabliranju žena u hrvatskom društvu da to sada konačno svjedočimo i na našim izbornim listama i sutra među onima koji će obnašati različite dužnost. Naša stanka "Stranka rada i solidarnosti" uvijek se po tome isticala, istaknut ćemo se sasvim sigurno i sada na svim razinama, u 218 mjesnih odbora i u 17 gradskih četvrti, na listi za Gradsku skupštinu, te na listi za gradonačelnika i njegove zamjenice kao što je on to rekao.

Pavičić Vukićević je pozvala i na književnu večer sa Zagorkom u 19 i 30 u stranačke prostorije u Praškoj 5. Ulomke iz Zagorkinih djela i iz Prokletih Hrvatica, uz biografske crtice, čitat će potpredsjednica GO Grada Zagreba Stranke rada i solidarnosti i predsjednica stranačkog Odbora za kulturu Milana Vuković Runjić, viša muzejska pedagoginja u Muzeju Grada Zagreba Vesna Leiner i glumica Marija Sekelez.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.