Hrvatski radio

Radio Sljeme

Petek: "90 tisuća Zagrepčana nema priključak na kanalizaciju"

06.11.2020.

16:53

Autor: Krešimir Vešnik

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Oko 90 tisuća ljudi, 12 posto građana našeg grada nema priključak na kanalizaciju, a na vodovod više od njih 60 tisuće, istaknuo je nezavisni gradski zastupnik Renato Petek, koji je u Sesvetama počeo svoju kampanju kandidata za gradonačelnika.

Oko 50 tisuća objekata funkcionira još na septičke jame što je potpuno neprihvatljivo s obzirom da svi stanovnici, Sesvečani i Zagrepčani plaćaju prirez kao i svi ostali stanovnici grada. U jednome mandatu moguće je izgraditi potrebnih 200 kilometara vodovodne mreže  i 600 kilometara kanalizacije - rekao je Petek.

Brojne popratne objekte tog sustava koje je Bandić više puta obećavao, a obećanja nije ispunio. On to nije u stanju ili ne želi ispuniti, naglašava Petek.

Najveći su problemi s nedostatkom kanalizacije i vodoopskrbne mreže u podsljemenskoj zoni, u Sesvetama, Gornjoj Dubravi i Podsusedu, te u Brezovici i na području Novog Zagreba zapad.

Podršku su mu pružili Ivan Dokša iz Kašine i Vinko Brčina iz Budenca, s kojima je potpisao sporazum o suradnji za lokalne izbore.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.