Hrvatski radio

Radio Sljeme

Petek: Bandić mora odstupiti jer ga je Zagreb prerastao

04.04.2019.

14:19

Autor: Davor Šalat

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Milan Bandić mora odstupiti s mjesta gradonačelnika jer je upravljanje tako složenim sustavom kao što je Grad Zagreb premašilo njegove kapacitete, zaključio je na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini zastupnik stranke Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez Renato Petek.

Petek je dodao da u gradu pod Bandićevim vodstvom građani plaćaju najveći prirez u državi, a ne dobivaju i najbolju uslugu za te novce. Ustvrdio je da Bandić vodi Grad bez jasnog cilja i nema rješenja za razne gradske probleme. Zagreb je prerastao Bandića, kao što je Agrokor prerastao Ivicu Todorića ili Pevec Zdravka Peveca, ocijenio je Petek.

- Ovako veliki i kompleksan sustav zahtijeva modernog gradonačelnika s jasnom vizijom, kompetentnog i ozbiljnog, a ne mikromenadžera kao što je to Milan Bandić. Nakon što je upravljao sa 150 milijardi kuna u petnaest godina, to je dokaz da se radi o najneuspješnijim gradonačelniku u povijesti našega grada. Da bi se Grad nastavio razvijati, da bi uopće mogao napredovati, gradonačelnik mora odstupiti, rekao je Petek.   

Upozorio je i da je Bandić imenovao već šestog voditelja gradske Čistoće u pet godina.

- On traži osobu koja će riješiti problem gospodarenja otpadom, a krivac se zapravo nalazi u ogledalu kad se on sam pogleda u njega. Bez obzira tko će dobiti taj posao, ne može nažalost riješiti te probleme koje svi očekujemo da budu riješeni jer se sve čeka mikromenadžera Milana Bandića. Stoga se ne dijele kante za biootpad. Oni se hvale da su u mjesec i pol dana podijelili 6 i pol tisuća kanti. Nemaju kapacitete, a on im ne dozvoljava dodatne troškove da se to realizira u kratkom roku, ustvrdio je Petek.    

Za premium prirez mora se isporučiti i premium usluga, a nje u Zagrebu nema. Vrijeme je da Bandić ode kako bi Zagreb počeo napredovati, zaključio je Petek.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.