Hrvatski radio

Radio Sljeme

Petek i Mišić napravili pseću kućicu za gradonačelnika

18.02.2019.

13:23

Autor: Krešimir Vešnik

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradski zastupnici SDP-ovac Matej Mišić te Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska- Progresivni savez, napravili su pseću kućicu za gradonačelnika Bandića. Odlučili su se za to jer im on nije htio odgovoriti na pitanja o gradnji sljemenske žičare, a poručio im je da mu se jave kada naprave kućicu.

- S obzirom da oni nikada nisu napravili pseću kućicu onda ja njima opraštam - više puta je na taj način gradonačelnik Milan Bandić govorio o onima koji ga kritiziraju, među kojima su i gradski zastupnici Matej Mišić i Renato Petek.

Sada kada su napravili pseću kućicu, ističe Mišić, očekuju Bandićeve odgovore kada je u pitanju izgradnje sljemenske žičare - Na prošlom aktualcu i u posljednjih mjesec dana izvještavalo se o tome kako je gradonačelnik rekao da kolega Petek i ja nikada nismo ni pesju kućicu napravili; evo kućica je tu. Sada kada smo ispunili uvjete za nastavak razgovora oko sljemenske žičare očekujemo odgovore gradonačelnika.

Mišić i Petek pitaju se zašto cijena žičare iznosi čak 300 milijuna kuna s PDV-om iako su slične žičare u Crnoj Gori, Val d'Isere-u i Švicarskoj, po metru, četiri puta jeftinije od zagrebačke - Još jedno pitanje uz ukupnu cijenu žičare je pitanje financiranja. U proračunu za 2019. godinu osigurano je samo 29 milijuna kuna dok je projekcijom za 2020. namijenjeno 50 milijuna kuna. Gradonačelnik je najavio da će u 15 mjeseci žičara biti izgrađena. To je samo 79 milijuna kuna, a potpisao je ugovor za 300 milijuna plus PDV. Najavljuje rebalanse proračuna iako to nije odgovorno upravljanje - istaknuo je Mišić.

Renata Peteka zanimalo je, na temelju koje studije i na koji način je odabran ovakav projekt izgradnje žičare - Ako netko kreće u takve velike investicije on mora imati svu dokumentaciju, sve relevantne podatke o isplativosti: o tome tko će plaćati održavanje, koliko će ono koštati u prvoj godini, u desetoj godini i tako dalje pa do toga koliko će biti cijena vožnje s tom žičarom. To su sve podaci koje, na žalost, nemamo.

Petek i Mišić se nadaju da će dobiti odgovore na ova pitanja s obzirom da su napravili kućicu za gradonačelnikovog psa Rudija koji je, rekli su iz Grada, dobro zbrinut tako da će kućica, najavili su gradski zastupnici, biti donirana Dumovcu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.