Hrvatski radio

Radio Sljeme

Petek: "Većina u Skupštini i proračun ovise o Ivi Loli Ribaru"

22.11.2017.

13:38

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Skupštinska većina kao i gradski proračun ovisit će o uklanjanju biste Ive Lole Ribara, tvrdi gradski zastupnik Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska, s obzirom na to da će se 30. ovoga mjeseca na dnevnom redu Skupštine naći i inicijativa za uklanjanje nedavno postavljene biste Ive Lole Ribara.

Skupštinska većina kao i proračun očito ovise o ucjeni Neovisnih za Hrvatsku, tvrdi Petek, jer se i ovo pitanje našlo na dnevnom redu. 

Umjesto da se raspravlja o uklanjanju spomenute biste, dodao je da bi se trebalo bi raspravljati o puno važnijim pitanjima poput onoga zašto još uvijek imamo azbestne krovove na školama, zašto novi tramvaju voze brzinom kao da su rađeni u vrijeme Tita, te aktualno pitanje otpada.

Komentirao je i proračun: U odnosu na prethodnu godinu prihodovna strana se smanjuje pa je u prijedlogu proračuna prikazan manjak od 135 milijuna kuna, no za zaposlenike će se izdvajati više nego do sada - a to je 2 posto. Uz to, dodao je i dvije zanimljive stavke.

Jedna se tiče prodaje gradske imovine. Predviđeno je povećanje od 320 posto kako bi se pokrpao proračun. Radi se o 90 milijuna kuna prodaje poslovnih prostora. Druga tema je prodaja dionica trgovačkim društvima Gradakazao je. 

O kojim se trgovačkim društvima radi, ističe, još se ne zna, ali ako je suditi o onome što se priča po gradu bit će prodan ABIS. Radi se o koalicijskom dogovoru s HDZ-om, pa se time može zaključiti da će premijer Plenković krpati rupe u proračunu. 

Sve ove stavke ovise opet o Ivi Loli Ribaru, ponovio je Petek. Dodao je da u slučaju traženja drugačije većine u skupštini kako bi se izbjegli izbori, on osobno nikako ne bi dio te moguće većine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.