Hrvatski radio

Radio Sljeme

Petrinjska i Heinzelova konačno dobile "konkurenciju"

20.03.2017.

14:07

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrepčani, od danas, osim u Petrinjskoj i Heinzelovoj, mogu izvaditi nove dokumente u Drugoj policijskoj postaji na Črnomercu u Ilici 245, Trećoj u Dubravi 137 te u Novom Zagrebu u Šestoj policijskoj postaji na Trgu narodne zaštite 1.

Ministarstvo unutarnjih poslova od danas ima nove šaltere upravnih poslova za promjenu prebivališta, boravišta, izdavanje osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola. Točnije, riječ je o Drugoj policijskoj postaji na Črnomercu u Ilici 245, Trećoj u Dubravi 137 te u Novom Zagrebu u Šestoj policijskoj postaji na Trgu narodne zaštite 1.

Na isti način, pomoću mobilnih ureda, rješavat će se problemi i u drugim gradovima diljem Hrvatske.

25 godina, 3000 zahtjeva dnevno se slijeva u Petrinjsku i Heinzelovu sve do današnjeg dana. Napravili smo disperziju tih zahtjeva na još tri mjesta. Uz ove nove postaje imamo i dva mobilna kofera tako da smo ovime povećali efikasnost davanja usluga našim građanima, rekao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Iako su nužne nove policijske postaje, do njihovog otvaranja u dogledno vrijeme još neće doći, povrdila nam je načelnica Sektora upravnih i inspekcijskih poslova, Branka Šepac Blažanović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.