Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:53 / 02.12.2018.

Autor: Krešimir Vešnik

"Platite prijevoz na Advent i stanovnicima zagrebačkog prstena"

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Odluku da Grad Zagreb osigura besplatan prijevoz stanovnika Krapine na Advent u našem gradu, komentirao je predsjednik gradskog HNS-a, Tomislav Stojak. Smatra da bi se besplatan prijevoz trebao osigurati i stanovnicima iz šireg zagrebačkog prstena poput Velike Gorice ili Zaprešića.

"Advent svima, a ne samo njima", poručio je Tomislav Stojak osvrnuvši se na odluku Grada da se osigura besplatan prijevoz stanovnicima Krapine na zagrebački Advent, Mi Zagrepčani smo navek bili dobri sa Zagorcima i lijepo je čuti da ćemo im platiti autobuse da dođu na naš Advent u Zagrebu. Ali ja bih ovim putem htio pozvati našeg gradinačelnika, jer on to može napraviti, da proširi priču dolaska besplatnim autobusima na Advent za širu zagrebačku okolicu.

Stojaka zanima i zašto se drugim Zagorcima ne osigura besplatan prijevoz, Uostalom, zašto iz Zagorja samo Krapina ima besplatan autobus na račun Zagrepčana? Zašto nemaju stanovnici i drugih gradova i općina? Recimo: Gornje i Donje Stubice, Mača, Marije Bistrice, Oroslavlja, Klanca, Kumrovca.

A koliko bi Grad koštalo organiziranje besplatnog prijevoza, gradski zastupnik HNS-a, odgovara, Pa ja mislim da gradonačelnik, s obzirom da je on učio zbrajanje i oduzimanje na grah da će on to dobro sam izračunati.

No Stojak je gradonačelniku Milanu Bandiću ponudio i pomoć, Ako treba mi mu možemo pomoći u razradi modela. S obzirom da je poznata njegova široka duša u dijeljenju novaca izvan Zagreba pa u jednom danu je u stanju podijeliti i 2 i pol, 3 milijuna kuna raznim udrugama za obnovu raznih oltara za obnovu raznih oltara ili drvenih klupa, isto tako možemo mu pomoći da onda razradi i odluku o besplatnim autobusima za Advent za djecu iz Vukovara, zašto ne? 

Tu smo na raspolaganju gradonačelniku da mu pomognemo u razradi modela kojim će zagrebačkim novcima plaćati dolazak na Advent stanovnicima Hrvatske, jer Zagrepčani će se sigurno, ironičan je Stojak, rado odreći nove kanalizacijske mreže, vodovoda i prometnica da bi se taj novac utrošio na besplatan prijevoz za gradove i općine zagrebačkog prstena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.