Hrvatski radio

Radio Sljeme

Plenum Filozofskog zatražio poništavanje izbora za Studentski zbor

04.10.2016.

08:38

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Filozofskom Fakultetu sinoć je održan plenum. Zatraženo je da Senat Sveučilišta opozove odluku o poništavanju izbora za Studentski zbor i studentske predstavnike u Fakultetskom vijeću te da obnašatelj dužnosti dekana Željko Holjevac vrati postojeće studentske predstavnike u Fakultetsko vijeće.

Nakon što je prethodni plenum bio održan ispred zgrade fakulteta, ovaj se vratio pod fakultetski krov. Kako je Senat Sveučilišta jučer smijenio dekana Vlatka Previšića, i tako ispunio zahtjev dijela studenata i profesora, neće biti blokade Fakulteta. Sudionici Plenuma izrazili su i želju da se smiri situacija na fakultetu, ali i ocijenili kako dosadašnje odluke Senata i rektora Damira Borasa "nisu put do smirenja". Iako, smatraju, rektor Boras i dalje nastavlja donositi krive odluke i griješi, uvjereni su kako bi se za rektorovu smjenu trebali udružiti sa studentskim zborovima na ostalim sveučilišnim sastavnicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.