Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pobjednici natječaja "Čuvajmo zdravlje usne šupljine"

13.06.2019.

14:52

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo održana je svečana dodjela nagrada za najbolju infografiku u nagradnom natječaju za učenike osnovnih i srednjih škola na temu "Čuvajmo zdravlje usne šupljine - Kako zube održati zdravima".

Natječaj je osmišljen kako bi se potaknulo učenike da steknu potrebno znanje i razviju svijest o zdravlju usne šupljine i njegovom unaprjeđenju.

Ukupno je pristiglo 52 infografike više od 20 škola iz cijele Hrvatske.

Stručno povjerenstvo je izabralo najbolju infografiku u kategoriji radova učenika osnovne škole pod nazivom „Zubi zdravi za osmijeh pravi!“, osnovne škole Stjepana Bencekovića, Horvati – Zagreb, dok je u uži izbor izabran edukativan rad učenika osnovne škole Fran Koncelak iz Drnja, „Zdravi zubi-zdravo tijelo“.

U kategoriji radova učenika srednje škole nagradu je osvojila Prirodoslovno-grafička škola iz Zadra pod nazivom „Da bi zubi bili čisti, s pastom moramo biti bliski!“. U uži izbor izabran je rad srednje škole Viktorovac iz Siska šaljivog i poučnog naziva „Kupam se svaki dan pa sam čist i uredan“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.