Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počasna satnija Kravat pukovnije u Maksimiru

19.09.2015.

09:23

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počasna satnija Kravat pukovnije održat će poseban program u sklopu proslave Dana parka Maksimir u kojem će sudjelovati konjanici, pješadija i bubnjarski orkestar te jedinstvene povijesne postrojbe. Službeni početak je u 15 sati.

Inače prigodni program proslave započinje već tijekom prijepodneva u 11 sati.

A, nastup Počasne satnije njezin zapovjednik Željko Matejčić  Mata najavljuje kao atraktivan i jedinstven;."Program kojeg marljivo pripremamo za naše sugrađane i sugrađanke uključit će petoricu naših konjanika, jednaest vojnika pješačke postrojbe i devet članova bubnjarskohg orkestra" - naglašava Matejčić.

Doznaje se i da će vojnici Počasne satnije Kravat pukovnije svoj proširen i atraktivni program Smjene straže u Maksimiru izvoditi od 15 do 19 sati, defileom na glavnoj aleji i po stazama parka Maksimir. Nastup Počasne satnije Kravat pukovnije zajednički su, dodajmo organizirali neprofitna ustanova Academia Cravatica, Turistička zajednica Grada Zagreba i sam Grad u suradnji s Javnom ustanovom „Maksimir".

A, nakon Kravat Pukovnije - nastupa Zagrebačka filharmonija, čijim koncertom na švicarskoj livadi i završava obilježavanje Dana parka Maksimir. Početak koncerta je u 18 sati!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.