Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počela 28. smotra učeničkih radova- Lidrano

18.02.2019.

12:58

Autor: Mia Majić

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika srednjih i osnovnih škola poznatiji kao Lidrano otvoren je jutros u kazalištu Kerempuh. Tako je ovogodišnji Lidrano okupio četiristo mentora, a u konkurenciji učenika sa svojim uratcima natjecat će se njih gotovo osamsto.

Ovogodišnja županijska razina smotre Lidrano okupila je više stotina učenika koji su tijekom cijele godine pripremali  svoja umjetnička, novinarska ili glumačka umijeća. -Najvažnije da djeca pokažu sve ono što kao umjetnici imaju, a mnogi naši estradni umjetnici izniknuli su upravo iz ovakvih smotri istaknuo je predsjednik povjerenstva Lidrano 2019 Antonio Jurčev. -Prvo krećemo danas s Kerempuhom, a nakon toga kreću pojedinačni scenski nastupi učenika osnovnih škola i nadalje nastavljamo s nastupima učenika srednjih škola, sutra su okrugli stolovi i izložbe školskih listova, bit će zanimljivo, ovih dana Zagreb živi Lidrano, dodao je. 

Na otvorenju još jednog zagrebačkog Lidrana bila je i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. -U ovo vrijeme kada se bavimo lektirskim naslovima i kada imamo strategije za poticanje čitanja, ali je ne primjenjujemo ondje gdje bismo trebali ovo je mjesto odakle se šalje poruke da nismo svi rođeni kao pisci, ali kao čitatelji jesmo i da isto treba poticati pogotovo u ovoj najranijoj dobi, naglasila je Pavičić Vukičević. -Nadamo se da će upravo ova poruka koju mladi danas šalju sa Lidrana doprijeti do ušiju onih koji odlučuju, zaključila je. 

Smotra ovogodišnjeg Lidrana traje do četvrtka, a oni najizvrsniji natjećat će se na državnoj smotri krajem ožujka. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.