Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počela druga faza obnove Osnovne škole Miroslava Krleže

19.03.2021.

15:22

Autor: Davor Šalat

Patrik Maček/PIXSELL

Patrik Maček/PIXSELL

Foto: - / -

Počeli su radovi na drugoj fazi obnove Osnovne škole Miroslava Krleže na Kaptolu nakon potresa. Škola bi trebala biti potpuno obnovljena do 1. rujna, najavila je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, koja je otvorila radove.

Najstarija zagrebačka osnovna škola, osnovana 1830., teško je stradala u velikom potresu prije godinu dana. To je jedan od mnogih odgojno-obrazovnih objekata u našem gradu koji se obnavljaju od posljedica potresa.

- Od 439 objekata u kojima se danas u Gradu Zagrebu vrši odgojno-obrazovni proces, 175 je stradalo u potresu. Do danas obnovili smo 162 objekta, preostalo je još 13. Ovaj objekt pred kojim se danas nalazimo Osnovne škole Miroslava Krleže značajno je oštećen, danas u njemu nema učenika, ali kroz ove dvije faze ukupna sredstva koja ćemo uložiti u obnovu ove zgrade bit će 63 milijuna kuna - istaknula je Jelena Pavičić Vukičević

Drugom fazom obnove Osnovne škole Miroslava Krleže predviđena je sanacija, statičko ojačanje i podizanju objekta na razinu III seizmičke otpornosti.

- I s ovom obnovom i obnovom ostalih objekata kada završimo, odista ćemo sve naše školske i vrtićke objekte u Gradu Zagrebu imati na najvišoj mogućoj razini. I ovim bi putem uputila poruku svim našim roditeljima, djeci koja polaze odgojno-obrazovne ustanove u Gradu Zagrebu da su sigurna, da nemaju straha - dodala je Pavičić Vukičević. 

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika pri otvaranju radova na Kaptolu ujedno je čestitala nogometašima Dinama na sinoćnjoj spektakularnoj pobjedi protiv Tottenhama. Najavila je i da će obnova Osnovne škole Miroslava Krleže biti potpuno dovršena do 1. rujna, uoči početka nove školske godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.