Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počela izgradnja nasipa u Orlima

12.05.2020.

16:18

Autor: Krešimir Vešnik

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Počela je izgradnja transverzalnog nasipa od oteretnog kanala Odra do Savskog nasipa kod sela Suša. Izgradnja gotovo 7 kilometra dugog nasipa vrijedna je 50,8 milijuna kuna, a trebala bi biti gotova u roku od dvije godine.

Izgradnjom nasipa od poplava bi se zaštitilo velikogoričko područje, općina Orle te Čička Poljana - Izgradnjom transverzalnog nasipa, spojit ćemo se na desni Savski nasip te na oteretni kanal Odra i tako onemogućiti ulazak poplavnih voda rijeke Kupe u ovo područje - direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković.   

Projektom kojeg financiraju Hrvatske vode, zadovoljan je i gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić - Ovim projektom završavamo bitnu fazu spašavanja našeg kraja od poplava koje su se pojavile 2010. pa se periodično pojavljuju.

- Hrvatske vode u posljednjih nekoliko godina snažno su iskoračile, prije svega, kroz svoju investicijsku aktivnost. Podsjetit ću da na 57 aglomeracija u ovome trenutku u različitim fazama izvođenja, imamo projekata u vrijednosti 22 milijarde kuna. To je posao koji će trebati odraditi do 2023. godine u cijeloj Hrvatskoj - rekao je ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.