Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počela je izgradnja sabirnog kanala Ježdovec

29.02.2016.

11:30

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izgradnja sabirnog kanala Ježdovec počinje spojem na glavni sabirni kolektor na križanju Puškarićeve i Ježdovečke ceste. A, idući je korak realizacija kanalizacijske mreže na području Ježdovca i Lučkog.

Ovo je važna investicija u zapadnom dijelu grada. Radi se kolektor i sabirni kanal. Vrijednost radova je 11 milijuna kuna, a radit će se u dužini od 5400 metara, gdje će se napraviti 150 priključaka - objasnio je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić.

Paralelno s početkom radova stanovnici mogu podnositi zahtjeve za priključenja. Nakon spomenute prve faze radova - slijede još dvije, kojima bi se trebala projektirati i izgraditi i kanalizacijska mreža na području Ježdovca i Lučkog.

Prva faza obuhvaćat će 18 kilometara kanalizacijske mreže, a druga faza 14 kilometara - izjavila je direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalić.

Iz Vodoopskrbe i odvodnje potvrdili su i kako će sami radovi ići relativno brzo te bi se oni trebali završiti do kraja ove godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.