Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počela kampanja za izgradnju nove Gradske knjižnice u prostoru Paromlina!

20.07.2017.

14:38

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kakvu biste Gradsku knjižnicu željeli? S kojim sadržajima i gdje? Po prvi se put o ovoj temi pita građane, i to zahvaljujući inicijativi Knjižnica grada Zagreba. Na svojim mrežnim stranicama pokrenuli su anketu kako bi ispitali mišljenje i želje stanovnika našeg grada.

Knjižnice grada Zagreba pozivaju vas da se uključite, putem ankete, u kampanju za izgradnju nove Gradske knjižnice. Odgovorom na pitanja o tome koje bi sadržaje voljeli u njoj naći, želja im je pomoći pri stvaranju knjižnice po mjeri svih građana. Za trajni smještaj predlažu prostor Paromlina, jer današnji je njihov dom premalen i još prije označen kao privremeni.

Slikovito kažu „Paromlin je hranio grad - Paromlin će hraniti grad!" Uz to, Gradska knjižnica smještena na toj atraktivnoj lokaciji postala bi pokretač događanja u gradu, te prepoznatljivo i poželjno mjesto na kojemu se rađaju ideje.

U anketi na stranici možete sudjelovati do kraja rujna jer na nju ćete, kako ističu, potrošiti svega tri minute, a novu Gradsku knjižnicu dobivate zauvijek!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.