Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počela nova školdska godina s posebnim epidemiološkim mjerama

07.09.2020.

12:27

Autor: Davor Šalat

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Počela je nova školska godina. Nastava će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, provoditi prema trima modelima koje je izradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U razredima u kojima nije moguće razmaknuti klupe i učenike na potrebnu udaljenost, nose se maske.

Školski sat skraćen je na 40 minuta. No, i prije nego što je nastavna godina počela, koronavirus pojavio se u najmanje osam škola pa će se u njima nastava odgoditi i održavati na daljinu. Da je u njezinoj školi nastava dobro počela, potvrdila je ravnateljica Osnovne škole Izidora Kršnjavog Lidija Sosa Šimenc te apelirala na roditelje učenika.

- Molimo vas da svojoj djeci, našim učenicima, mjerite temperaturu prije polaska u školu. Sve je ostalo isto - učitelji dočekuju svoje učenike, vode ih u razrede i dalje - daju im upute. Učenici će prihvatiti, vjerujem, lako te upute i da ne bi trebalo biti većih problem -  izaključila je ravnateljica Lidija Sosa Šimenc.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.