Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počela podjela građevinskog materijala

08.01.2021.

13:35

Autor: Krešimir Vešnik

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Grad Zagreb počeo je s podjelom građevinskog materijala Zagrepčanima za nužnu sanaciju njihovih objekata stradalih u potresu u prosincu. Ova mjera pomoći namijenjena je prvenstveno vlasnicima stambenih objekata koji, uz nužnu sanaciju oštećenja, mogu nastaviti sigurno živjeti u svojim objektima.

Crijep, drvena građa, dimnjaci, opeka i mort dijelit će se svaki dan od 10 do 18 sati u dogovoru s predstavnicima mjesnih odbora, gradskih četvrti i Gradske uprave. Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić posebno se osvrnula na Brezovicu - Kako je najviše oštećenja uočeno i prijavljeno u toj gradskoj četvrti, materijal se može preuzeti na lokaciji Brezovačka cesta 98B kod objekta NK Brezovica.

Građani štetu od potresa mogu prijaviti na posebne brojeve telefona: 0800 8802 ili 0800 8805; te na e-mail adresu: potres@zagreb.hr

A zagrebački vatrogasci i dalje neumorno pomažu u sanaciji oštećenih zgrada. Tijekom jučerašnjeg dana i noći imali su gotovo 100 intervencija koje se najvećim dijelom odnose na uklanjanje dimnjaka, crijepova, fasada i sanaciju krovišta. Ukupno je sudjelovalo 357 vatrogasaca sa 135 vatrogasnih vozila.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.