Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počeli e- upisi u srednje škole

02.06.2016.

12:49

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U podne su počele e-prijave za upis u srednje škole u ljetnom roku. Novost je da će osim ljetnog i jednog jesenskog roka 14. kolovoza, biti i treći upisni rok od 05.-09. rujna. Ove godine planirana su upisna mjesta za ukupno 50 tisuća 662 učenika.

Putem korisničkog imena i lozinke, osmaši će moći provjeriti točnost osobnih podatka i dosadašnjih ocjena, a naknadno i rezultate natjecanja koji donose dodatne bodove za upis. 

U srednje škole, kojima je osnivač RH te jedinice lokalne i područne samouprave, planirani broj upisanih učenika je oko 48 tisuća, dok će ostali  u privatne škole ili one osnovane od strane vjerskih zajednica, stoji u Odluci o upisu učenika u srednje škole 2016./2017.

Učenici se upisuju u ljetnom i jesenskom roku. Najviše mjesta je u strukovnim školama, oko 40 posto  te u gimnazijama, oko 25 posto. Rok za dostavu dokumentacije redovitih učenika je 27. lipnja.

Planirani broj novih srednjoškolaca u Hrvatskoj je ukupno 50.662, a upisat će se u 2.223 razredna odjeljenja.

Više informacija dostupno je, među ostalim, na stranicama Portala za škole

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.