Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počeli radovi na prvoj fazi produžetka Branimirove u Sesvetama

06.05.2021.

13:12

Autor: Davor Šalat

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević otvorila je radova na prvoj fazi produžetka Branimirove ulice u Sesvetama od Zagrebačke ceste do Brestovečke. Prva dionica stajat će 50 milijuna kuna bez PDV-a, a trebala bi biti završena do Božića.

Godinama je trajalo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za produžetak Branimirove, koja bi uvelike trebala riješiti prometne probleme u Sesvetama. Produžetak će se graditi u tri faze.

- Cilj je da se priključenjem na Varaždinsku zapravo rastereti promet u centru Sesveta i to je nekako u sklad i s onim što i u ovoj izbornoj kampanji proklamiramo, a to je rješenje prometnih gužvi. Na toj ukupnoj dionici od 3780 metara do same varaždinske bilo je 98 različitih zenljišnih čestica, nekretnina koje je trebalo riješiti imovinsko-pravno. Za otkup svih čestica koje su dosad isplaćene bilo je potrebno iz gradskog proračuna izdvojiti 64 milijuna kuna - zaključila je Pavičić Vukičević.  

Prva dionica produžetka Branimirove od Zagrebačke do Brestovečke trebala bi biti dovršena do Božića ove godine.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.