Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počeli radovi na uređenju Trga Nevenke Topalušić

10.04.2017.

15:12

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počeli su radovi na uređenju Trga Nevenke Topalušić ispred Ministarstva branitelja, gdje će kroz 10-ak dana biti postavljeno spomen-obilježje hrvatskoj braniteljici koja je preminula tijekom prosvjeda branitelja u Savskoj.

 

Za postavljanje klupa i zelenila na ovom simboličnom mjestu Grad će utrošiti do 400 tisuća kuna, a gradonačelnik Milan Bandić najavio je i postavljanje biste. Ovdje smo prije godinu i pol otkrili spomen-ploču Nevenki Topalušić, onda smo obećali da ćemo napraviti ovdje bistu i spomenik. Zaboravilo se urediti i ovaj Trg, popločiti sve skupa i odlučili smo jutros da se urede i ove ploče. Bit će jedno tri puta skuplje, ali to su naši branitelji zaslužili, istaknuo je Bandić.

Nevenka Topalušić bila je pripadnica 2. gardijske brigade Gromovi, u sanitetu. Moram reći da je bila izuzetna žena koja je, ne štedeći sebe, uistinu ulazila i tamo gdje možda nije trebala. Jer u sanitetu je zbrinjavanje ranjenika, ali ona je išla baš na prvu crtu i odatle je izvlačila ljude i pomagala i stvarno je bila vrlo velikog i hrabrog srca. Na žalost, stradala je i ostala u kolicima i upravo ovdje na ovom mjestu je provodila, ne 555 dana kao ostali branitelji, ali na žalost ovdje je ostavila svoj život u borbi upravo za prava hrvatskih branitelja, naglasio je predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi Ivan Krupec.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.