Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počelo glasanje za Večernjakovu ružu!

23.01.2023.

11:44

Autor: Radio Sljeme

Tanja Baran i Ana Lacković Varga

Tanja Baran i Ana Lacković Varga

Foto: Radio Sljeme / Hrvatski radio

I ove godine, po dobrom starom običaju,  Radio Sljeme nominirano je u dvije kategorije u izboru za nagradu Večernjakova ruža 2022. U kategoriji Radijska osoba godine nominirana je novinarka, voditeljica i urednica Ana Lacković Varga, a u kategoriji Radijska emisija godine nominirana je emisija „Purgeraj“ voditeljice i urednice Tanje Baran.

Ana Lacković Varga godinama je omiljena voditeljica mnogim sljemenskim slušateljima. Obrazovana, komunikativna, kreativna i osebujne naravi rado se povremeno izražava na zagrebačkoj kajkavštini, a osobito je poznata po emisiji „Kajkavijana“ koju godinama uređuje i vodi četvrtkom navečer.


Emisija „Purgeraj“ emitira se treću sezonu utorkom popodne, a slušatelji još uvijek raspravljaju o tome tko su purgeri, a tko dotepenci. Uključiva, a ne isključiva emisija na zabavan i popularan način promovira zagrebački kulturni identitet, zagrebačke ljepote i zagrebačku kajkavštinu. Autorica Tanja Baran, aktualna urednica Radio Sljemena, svoj je radijski put započela na Radio Sljemenu još u svoje studentsko doba, a nekoliko godina djelovala je i na Prvom programu Hrvatskoga radija. 


Naše Sljemenašice možete podržati na sljedeće načine:


  • SMS-om na broj 60 085 (upišite ključnu riječ RUZA2022 pa razmak te broj kategorije i broj osobe kojoj dajete svoj glas. Na primjer, RUZA2022 25 za Anu Lacković Varga te RUZA2022 53 za emisiju "Purgeraj" Tanje Baran. Cijena SMS-a iznosi 0,32 EUR/SMS 2,40 kn/ SMS (uključen PDV)


  • Telefonom na broj 065 900 900 (slijedite govorne upute za glasanje: prvo birate broj kategorije za koju glasate, a zatim broj osobe). Cijena poziva iz fiksne mreže je 0,20 EUR/1,50 kn (uključen PDV), a poziv iz mobilne mreže 0,32 EUR/2,40 kn (uključen PDV)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.