Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počelo uređenje Sajmišne ceste

18.03.2019.

09:04

Autor: Krešimir Vešnik

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Uređuje se Sajmišna cesta od Mosta mladosti do odlagališta Jakuševec. Radovi u vrijednosti od 2 milijuna i 800 tisuća kuna trebali bi biti gotovi do nedjelje. Obilazni pravci su Sajmišna cesta - Ulica Karla Metikoša - Sarajevska cesta - Jakuševečka - Tišinska ulica i obrnuto.

- Uređuje se Sajmišna cesta u dužini od 2 kilometra. Napravit ćemo dva sloja asfalta: nosivi i završni. Potrošit ćemo oko 3 000 tona asfalta, obnovit ćemo horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i izvršit ćemo zamjenu materijala na oko 500 kvadrata prometnice. Uredit ćemo i bankine - najavio je Vršitelj dužnosti voditelja podružnice "Zagrebačkih cesta", Hasan Džonbić.

Gradonačelnik Milan Bandić predložio je da se na cesti uklone ležeći policajci - Zamolit ću odjel za promet da se ležeći policajci ili uspornici ne stavljaju jer je ovo smeće uz nasip palo s specijalnih automobila koji ga prevoze kada prelaze preko ležećih policajaca. Stavit ćemo vertikalnu signalizaciju i ograničiti brzinu na 40 kilometara na sat tako da se utrke ne rade. 

Vozila ZET-a i "Čistoće" moći će proći cestom tijekom radova osim za vikend.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.