Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počeo 10. Međunarodni festival fotografija "Organ vida"

11.09.2018.

14:13

Autor: Mia Majić

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Počeo je deseti Međunarodni festival fotografije "Organ vida". Tako će posjetitelji na nekoliko gradskih lokacija moći uživati u bogatom festivalskom programu posvećenom ženama. Veliko otvorenje koje će biti sutra u Muzeju suvremene umjetnosti najavila je voditeljica projekta Morana Matković.

Jubilarni 10. Međunarodni festival fotografije Organ Vida bit će u potpunosti posvećen ženskim perspektivama, a donosi bogat program s brojnim gostima iz zemlje i inozemstva sa središnjom temom "Uključene, aktivne, svjesne-  Ženske perspektive danas". O čemu je riječ objasnila je voditeljica projekta Morana Matković.  S obzirom na to da je ovo deseti i jubilarni festival odlučili smo baš da u centru pažnje budu upravo žene jer one i jesu u organizaciji, a kako je pitanje prava žena također vrlo aktualno i dosta se povlači po medijima, htjeli smo to popratiti i kroz vizualne umjetnosti, istaknula je. 
 
Festival je počeo jučer, ali službeno i veliko otvorenje bit će sutra u Muzeju suvremene umjetnosti, a najavila je ga je ponovno Matković. U muzeju otvaramo čak četiri izložbe,a prva među njima je izložba izabranih finalistica pod nazivom "Uključene, aktivne, svjesne - Ženske perspektive danas" te izložbu " O abortusu"  španjolske umjetnice Laie Abril, koja nudi povijesni pregled pristupa abortusu koja problematizira slobodan pristup abortusu, zaključila je Matković.
 
Tjedan otvorenja festivala traje do 16. rujna, a same izložbe na brojnim lokacijama diljem Zagreba ostaju otvorene do konca mjeseca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.