Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počeo Europski tjedan mobilnosti

16.09.2016.

12:53

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zagreb i ove se godine uključio u Europski tjedan mobilnosti, manifestaciju koja se u organizaciji Europske komisije svake godine obilježava od 16. do 22. rujna. Tim je povodom u gradskoj upravi potpisana svečana povelja pristupanja Europskom tjednu mobilnosti.

Cilj manifestacije je  poticanje svijesti građana o potrebi poduzimanja akcija protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama. 

Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovimaO važnosti i veličini ove manifestacije u europskim razmjerima najbolje svjedoči činjenica da je u obilježavanje ove manifestacije danas aktivno uključeno više od 2000 europskih gradova. 

Svijest građana o ovom projektu na je na visokom nivou rekla je pročelnica gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna

Građani su uvijek uključeni i moram reći da smo jako zadovoljni svake godine kad vidimo da sve veći broj građana sudjeluje u ovome projektu. Nadam se da će velik broj zagrepčana sudjelovati i ove godine, jer se većina manifestacija održava vani, rekla je Fortuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.