Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počeo Festival svjetla!

15.03.2023.

19:52

Autor: HRT Radio Sljeme

Festival svjetla

Festival svjetla

Foto: Kristina Bokanić / HRT Radio Sljeme

Umjetnost, arhitektura, dizajn, spektakl i zabava - sve je to objedinjeno na petom Festivalu svjetla. Svjetlosne instalacije oživjele su trgove, ulice, parkove, šetališta i građevine Gornjega i Donjega grada. Posjetitelji, do nedjelje, od 18 do 23 sata, mogu vidjeti 33 atrakcije na 28 lokacija. Neke od najpopularnijih su već tradicionalno Muzej Mimara, Hrvatsko narodno kazalište, Kula Lotrščak i crkva Svete Katarine.

- Imamo veliki broj međunarodnih gostovanja što potvrđuje da zagrebački Festival svjetla postaje još međunarodno relevantniji. Strani umjetnici žele doći u Zagreb, žele pokazati svoje umjetničke instalacije povezane sa svjetlom i to nas posebno veseli - rekla je direktorica Turističke zajednice Zagreba, Martina Bienenfeld. 


- Očekujem da će biti puno ljudi koji će prošetati od lokacije do lokacije. Prvi puta imamo lokaciju na Trgu bana Jelačića tako da vjerujem da će Zagrepčani, ali i oni koji će posjetiti Zagreb biti zadovoljni - istaknuo je gradonačelnik Tomislav Tomašević.


Više o Festivalu možete pogledati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.