Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počeo je Odmorko

28.06.2022.

08:12

Autor: HRT Radio Sljeme

Odmorko

Odmorko

Foto: Tomislav Miletic / Pixsell

Osim za godišnji odmor, ljetno je odlično vrijeme za aktivni Odmorko - besplatan program sportskih aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba u organizaciji Školskog sportskog Saveza Grada Zagreba. Aktivnosti u našem gradu traju sve do 2. rujna

Plivanje, odbojka na pijesku, mačevanje, streljaštvo, taekwondo, squash, rafting, kuglanje, triatlon, tenis, rugby, samo su neki od sportova i aktivnosti organiziranih u sklopu ovogodišnjeg Odmorka. Cijeli program je besplatan za učenike osnovnih i srednjih škola grada Zagreba, ali nužno je imati iskaznicu, kaže Dario Franjić iz organizacije:


"Za program Odmorko potrebna je iskaznica Hrvatskog školskog Sportskog Saveza ili zahtjev za izdavanje iskaznice, a za određene aktivnosti nužna je i prijava. No, za većinu njih je dovoljno s iskaznicom ili zahtjevom doći na lokaciju u predviđenom terminu. Zahtjev se može preuzeti na našim stranicama, potrebno je samo ispuniti ga i doći na ponuđene programe."


Odmorko je odličan način da se učenicima predstave manje popularni sportovi te da im se usadi važnost zdravog načina života, naglasio je Franjić te istaknuo kako su neki od učenika ostali u sportovima koje su probali na Odmorku te čak postali i državni prvaci.


Program traje sve do 2. rujna, a detalji o satnici, kao i ostale informacije nalaze se na internetskoj stranici odmorko.hr.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.