Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počeo je trodnevni turnir "Doping nije hokej"

04.03.2016.

12:44

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

KHL Zagreb u suradnji sa Zagrebačkim savezom hokeja na ledu (ZSHL), devetu godinu u nizu organizira otvoreno prvenstvo grada za hokejaše starosti do 12 godina. Posebna je pozornost usmjerena na prevenciju dopinga.

Turnir  „Doping nije hokej", medijski poznatiji i kao „Zeleni pak" održava se s ciljem osvještavanja mladih na sve opasnosti konzumiranja zabranjenih kemijskih preparata. Ukupno će oko 170 natjecatelja, 50 članova stručnih stožera, te više od 1000 gostiju sudjelovati na ovoj trodnevnoj manifestaciji.

Kakva je situacijia s "dopingom" u Hrvatskom hokeju prokomentirao je direktor turnira i sportski direktor KHL-a Zagreb, Marin Miljak.

Mogu reći da nam je drago da se mogu pohvaliti kako u Hrvatskom hokeju zapravo i nismo do sada imali nekakvih doping slučajeva pozitivnih sportaša. Međutim, bitno je mlade sportaše uputiti na pravi kolosjek, odnosno da u svojoj želji da budu bolji, ne posegnu za tim nedopuštenim sredstvima.


Na turniru sudjeluje šest momčadi ove sezone, tri su Zagrebačke, klubovi Zagreb, Mladost i Medveščak. Te Partizan i Crvena Zvezda iz Srbije i momčad Celja iz Slovenije. Sportska manifestacija se održava na Velesajmu u suradnji s Hrvatskim zavodom za toksikologiju i anti-doping te Hrvatskim crvenim križem, a traje do nedjelje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.