Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počeo najstariji ulični festival u Hrvatskoj

18.08.2022.

12:10

Autor: Radio Sljeme

Ulični festival Cest is d best

Ulični festival Cest is d best

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

U Zagrebu je počeo najstariji ulični festival u Hrvatskoj - Cest is d best. Iduća četiri dana središte Zagreba okupirat će performeri iz petnaestak svjetskih zemalja. 

Program 26. izdanja najzabavnijeg festivala u gradu počeo je tijekom prijepodneva na Zrinjevcu dječjom kazališnom predstavom te radionicama za djecu i odrasle. U podne je na Trgu bana Jelačića održana tradicionalna utrka čistača u trokolicama, a po prvi put otkad se održava u utrci su sudjelovale i tri djevojke. Festival se službeno otvara večeras u 20 i 30 kod Glazbenog paviljona na Zrinjevcu, a u 21 sat počinje koncert grupe Detour. Organizator festivala Zlatan Jaganjac najavio je bogat program koji će se održavati diljem grada.


- Očekuje nas 50-ak nastupa performera iz petnaestak zemalja diljem svijeta. Lokacije na kojima će se održavati programi su Cvjetni trg, Bogovićeva, Gajeva, Europski trg, po prvi put Stara Vlaška, Tkalčićeva i Jelačić plac - rekao je Jaganjac. Nakon dvije pandemijske godine, ove se godine program održava bez epidemijskih ograničenja. 


Sutra na Europskom trgu nastupa grupa The Trio koja izgleda i zvuči kao popularni američki band ZZ Top. Osim plesa, pjesme i akrobacija, Cest is d best nudi i pregršt likovnih radionica i izložbi koje će se održavati u Staroj Vlaškoj, na Europskom trgu te na Cvjetnom trgu, no glavna lokacija za taj dio programa je Zrinjevac. 


- Ove godine imamo festivalskoga gosta - Festival Ritam Mediterana, u sklopu kojega će se večeras na Europskom trgu održati koncert popularne flamenco pjevačice Nine Ćorić koju će pratiti sjajni slovenski plesač flamenca Mitja. Prije njihovog nastupa danas i sutra od 18 do 21 sat posjetitelji mogu besplatno probati turske delicije, poput baklave, kave i čaja - poručio Jaganjac.


Cjelokupan program ovogodišnjeg Cest is d best festivala možete pronaći na službenoj internet stranici


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici