Hrvatski radio

Radio Sljeme

Početak korizmenog vremena, priprava za Uskrs

01.03.2017.

09:40

Autor: Vesna Jurić Rukavina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je Pepelnica početak korizmenog vremena i početak priprave za Uskrs. U našem gradu održava se tradicionalno 17. Pepelnica umjetnika, a počinje i Ciklus tribina srijedom kod dominikanaca „Korizma na Peščenici".

Uz Pepelnicu skrećemo pozornost na dva događaja u našem gradu - tradicionalnu 17. pepelnicu umjetnika koja će se večeras održati u 18 sati na temu - "Suodnos umjetnosti i kulture?! Prijepori - nadovezivanja - perspektive..." u Zagrebačkom kazalištu mladih. U raspravi sudjeluju Nino Raspudić,Branimir Pofuk, i Miroslav Škoro. Voditelj je dominikanac Frano Prcela. Počinje i Ciklus tribina srijedom kod dominikanaca „Korizma na Peščenici" ove će godine biti posvećen temi "Vjera i politika". Prva tribina pod nazivom "Crkva i sekularna država" održava se večeras u 20 sati. Sudjelovat će prof. dr. Ivo Josipović, bivši predsjednik Republike Hrvatske i prof. dr. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Voditelj tribina bit će fr. Anto Gavrić, OP.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.