Hrvatski radio

Radio Sljeme

Početkom studenoga završetak radova na Radničkoj cesti

01.06.2018.

15:52

Autor: Krešimir Vešnik

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Radove na Mirogoju, kod Britanskog trga i Sveučilišne bolnice te na Radničkoj cesti obišao je gradonačelnik Milan Bandić. Na Britanskom se trgu popravlja pruga od Frankopanske do Ulice Republike Austrije koja će biti gotova za deset dana, dok je kod Sveučilišne bolnice asfaltirana je cesta.

Krajem kolovoza bit će gotovi radovi na izgradnji zidane ograde Groblja Mirogoj uz Remetsku cestu. Vrijednost radova je 8 milijuna i 950 tisuća kuna, a sami zid u dužini od 720 metara služit će i kao sanacija tamošnjeg klizišta.

Niže u centru grada, popravlja se tramvajska pruga od Frankopanske do Ulice Republike Austrije, a koji nas sve još radovi očekuju otkriva direktorica ZET-a, Ljuba Romčević - Žgela, Počeli smo još u svibnju, a završit ćemo 3. rujna. Rekonstruirat ćemo nekoliko mjesta: Od Ulice Republike Austrije do Frankopanske i nazad, sjeverni i južni kolosjek; kod Vlaške i Bauerove; u Savskoj; raskrižje Ilice i Ulice Republike Austrije; raskrižje Šubićeve i Držićeve; i od Ulice Republike Austrije do pivovare i nazad.    

Ukupna dužina radova na prugama je oko 6.5 kilometara, 600 metara na raskrižjima, a vrijednost radova je 70 milijuna kuna.

A prije tri mjeseca počeli su radovi na Ulici Blato kod Sveučilišne bolnice, u kojoj će, kaže gradonačelnik Bandić, u prvoj fazi biti izgrađena Dječja bolnica. Ulica će se proširiti i napraviti biciklističke staze od Jadranske avenije do Golf kluba, vrijednost radova je oko 9 milijuna kuna, a njihov završetak se predviđa za dva tjedna.

Na istoku grada, rekonstrukcija Radničke ceste ušla je u svoju treću i četvrtu fazu, Očekujemo do konca rujna sjeverni podvožnjak na Žitnjaku-Petruševcu tako da automobili ne idu više zaobilazno. Koncem listopada će biti i južni podvožnjak Žitnjak-Petruševec gotov tako da bi negdje za 1. studenoga ili 31. listopada pustili puni profil Radničke ceste, od Slavonske avenije do Domovinskog mosta u duljini od skoro 4 kilometra, rekao je gradonačelnik Bandić.

Izgleda da ćemo se i ovo ljeto po našem gradu susretati s gradilištima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.