Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počinje 56. Međunarodna smotra folklora

20.07.2022.

14:23

Autor: Radio Sljeme

Međunarodna smotra folklora

Međunarodna smotra folklora

Foto: Borna Filić / Pixsell

Narodne pjesme i plesovi od danas krase centar Zagreba. Glazba, ples, pjesma, raskošne narodne nošnje i običaji dio su 56. Međunarodne smotre folklora čiji će se program održavati na glavnoj pozornici Gradec


Ovogodišnja su novost Folklorna šetnica po centru grada i radionica Plešite s nama. Središnja je tema Smotre Tradicijska baština između Srednje Europe i Mediterana, od kuda dolazi i najveći broj folklornih skupina koje će izvoditi plesove srednjoeuropskih kultura.


- Iz Mađarske, Češke, Austrije, Južnoga Tirola koji sad spada u Italiju, ali su to uglavnom Austrijanci, plešu plesove s momačkog nadigravanja u kojem momci onda lupaju po čizmama, po sarama, kako koji, Verbung slovački, Legenješ mađarski, bunjevačko momačko nadigravanje sa zvečkama, draganićki čardaš i tanec za partu, dakle sve vrste nadigravanja, drmešari recimo salinovečki iz Zagorja - kazao je za naš radio umjetnički ravnatelj Smotre Tvrtko Zebec.


Program i datume izvedbi potražite na stranicama MSF - a.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici