Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počinje Artupunktura – terapija Zagreba umjetnošću

15.09.2022.

12:45

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Predstavljanje drugog izdanja umjetničke platforme Artupunktura 2022.

Predstavljanje drugog izdanja umjetničke platforme Artupunktura 2022.

Foto: Josip Regović / PIXELL / PIXELL

Počinje drugo izdanje Artupunkture, jedinstvenog projekta Turističke zajednice grada Zagreba i partnera. Do sredine listopada Artupunktura će predstaviti čak 23 umjetnička projekta koji svaki na svoj način pruža terapiju Zagreba umjetnošću i revitalizira grad.


Projekt je zamišljen kao platforma za kulturu i umjetnost, gdje se zajedničkim umjetničkim djelovanjem na specifičnim točkama Zagreba želi probuditi njegovu vitalnu energiju. 


- Kroz ovaj projekt stavljamo dodatni naglasak na kulturni turizam našeg grada. Naime, više od 40 posto svih putovanja u Europi motivirano je upravo nekim kulturnim događanjem, programom ili poticajem, stoga, Artupunktura, povezujući kulturu i turizam, stavlja naglasak na područje suvremene kulture, odnosno razvoj kulturne ponude i pozicioniranja grada Zagreba kao kreativnog središta i odredišta urbane kulturne scene ovog dijela Europe, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.


I ove ćemo godine, između ostalih, moći vidjeti Qart- projekt Ilica, Kultura u kvartu, instalacije u javnom prostoru, Reli po galerijama, a novost je projekt Art future Zagreb 2022 - proširena stvarnost na zagrebačkim ulicama. 


Program je vrlo bogat, a detalji su dostupni na internet stranicama www.akupunktura.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.