Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:21 / 29.03.2019.

Autor: Magdalena Pongrac

Počinje proljetno čišćenje grada

Počinje proljetno čišćenje grada

Počinje proljetno čišćenje grada

Foto: - / -

Kako bi dogovorili što je sve u gradu potrebno popraviti, očistiti i zamijeniti, sastali su se gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić i predstavnici gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Proljetno čišćenje grada, kao i svakog proljeća, uključuje donošenje planova malih komunalnih akcija. Svih 17 gradskih četvrti svoje planove je donijelo, rekla je pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon - Svake godine u proljeće, kad se inače uređuju i stanovi i svi mi čistimo svoje kuće, mi isto tako moramo umiti naš grad pa mi u Uredu za mjesnu samoupravu podsjetimo naše mjesne odbore i gradske četvrti  da izađu na teren i u svoj mjesni odbor i da nam dojave gdje ima koja rupa za zakrpati, izblijedjeli pješački prijelaz, divlji deponij ili neuredni zeleni otok.

Godišnje na raspolaganju mjesna samouprava ima 725 milijuna kuna, a proljetno umivanje grada plaća se iz redovnih ugovora sa Zagrebačkim cestama i Čistoćom, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić - Ovaj današnji sastanak je na tragu toga da svatko preuzme dio svoje odgovornosti i da svatko zagrebe ispred svog dvorišta i počisti te da Zagreb bude još ljepši, uredniji i sretniji za sve naše sugrađane.

Gradski ured za mjesnu samoupravu zaprimio je oko 2 tisuće zahtjeva za uređenje grada, a njih će sada riješavati nadležne podružnice i gradski uredi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.