Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:20 / 04.10.2021.

Autor: Magdalena Pongrac

Počinje sezona grijanja, građani će je osjetiti za 4 dana

Dubravka Petric/Pixsell

Dubravka Petric/Pixsell

Foto: - / -

Danas počinje grijanje! Više od 129 tisuća potrošača u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću idućih će dana osjetiti toplije radijatore. Grijanje će najprije biti uključeno dječjim vrtićima, školama i domovima zdravlja i domovima za starije i nemoćne.

Nakon spomenutih ustanova, grijanje će stići i u stambene i poslovne zgrade, i to u roku od 3 do 4 dana, kaže rukovoditelj Odjela eksploatacije u HEP Toplinarstvu, Jurica Brnas - Toliko je potrebno vremena da se u svim toplinskim stanicama prilagodi automatska regulacija, uključe pumpe i da se počne s grijanjem potrošačima.

No, na području Zagreba još uvijek ima 50-ak zgrada u kojima nisu završeni radovi pa ti potrošači sada neće dobiti grijanje. - Od predstavnika suvlasnika odnosno upravitelja zgrade očekujemo da nam pošalje pisanu obavijest kada radovi završe kako bismo im mogli pustiti grijanje - poručuje Brnas.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.