Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počinju radovi na terminalu Črnomerec; izmjene na autobusnim linijama

08.11.2020.

14:07

Autor: Krešimir Vešnik

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Sutra počinju radovi na terminalu Črnomerec. U prvoj fazi uređivat će se sjeverni dio terminala. Zbog toga neke autubusne linije mijenjaju svoja početna i završna stajališta dok će tramvaji voziti normalno.

Sutra u 9 ujutro počinje rekonstrukcija terminala Črnomerec. Na njegovoj sjevernoj strani uređuju se stajališta, ugibališta, postavljaju nadstrešnice... Radovi bi trebali trajati 25 dana, zbog čega dolazi do promjena u autobusnom prometu - Na pet perona koji ostaju u funkciji i dalje će polaziti 9 autobusnih linija. Za ostalih 10 linija izmještena su početna, a za neke i krajnja stajališta - rekla je direktorica ZET-a, Ljuba Romčević Žgela.

Tako će neke linije polaziti iz Ilice, a neke poput 176, 177 te 134 sa Selske ceste - One će na Selskoj imati svoja ukrcajno-iskrcajna stajališta dok će linije 122, 123 imati iskrcaje na okretištu Črnomerec, a ukrcaje na počenim stajalištima u Ilici - objasnila je Romčević Žgela.

Prva je ovo faza uređenja terminala. U drugoj će se uređivati njegov južni dio. Tramvaji do tada normalno voze - Linije 119, 120, 121, 124, 126, 130, 131, 135, 136 i dalje ostaju na 5 perona koji su i dalje u funkciji. Ostale linije izmještene na stajališta na Ilicu, odnosno Selsku - istaknula je direktorica ZET-a.

Više informacija pogledajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.