Hrvatski radio

Radio Sljeme

Podignuta optužnica protiv Bandića!

03.06.2015.

11:46

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bandić o podignutoj optužnici saznao gostujući u našem programu. Tvrdi "Mirno spavam".

Hina piše da je riječ o njegovom suradniku Ivici Lovriću i voditeljici Tržnica Zagreb Zdenki Palac.

"Nakon što je optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu vratilo optužnicu koju je Uskok 13. veljače 2015. podigao protiv gradonačelnika Zagreba i dvoje okrivljenika, Uskok je sukladno odluci suda proveo dodatne dokazne radnje i podigao optužnicu kojom se okrivljenicima stavlja na teret počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti", izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Nakon 'prvog' podizanja optužnice tužiteljstvo je izvijestilo da je Bandić na zahtjev udruge "U ime obitelji" donio zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba nad njihovom akcijom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom", a iako pokroviteljstvom nije bila obuhvaćena i financijska potpora Bandić je od svojih suradnika tražio da pomognu udrugu Željke Markić. Suprotno ranije donesenom zaključku od Lovrića kao pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport zatražio da za potrebe "U ime obitelji" na račun grada organizira tiskanje letaka i plakata za područje cijele Hrvatske, njihovu isporuku te snimanje i emitiranje radijskih spotova. Kako bi ostvario Bandićeve zahtjeve Lovrić je s više trgovačkih društava dogovorio pripremu, tiskanje i isporuku 700.000 letaka, 14.500 plakata, 120 jumbo plakata te izradu tekstova i snimanje radijskog spota kao i njegovo emitiranje na više radijskih postaja.

U vrijeme kada je Uskok objavio optužnicu, gradonačelnik Milan Bandić upravo je gostovao u našem programu, gdje mu je priopćena vijest. Isprva je bio malo zbunjen, nije mu bilo jasno o čemu se radi, a nakon što mu je objašnjeno da je riječ o 'slučaju štandovi', izjavio je: Pa kako je podignuta optužnica, pa ta optužnica traje?

Nakon što mu je pojašnjeno da je u tijeku bila dodatna istraga koja je bila vraćena na doradu, rekao je da u vezi svega mirno spava. Donosimo i snimku Bandićeve reakcije na vijest.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.