Hrvatski radio

Radio Sljeme

Podijeljene stipendije i studentima i doktorandima

30.03.2018.

13:52

Autor: Krešimir Vešnik

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Stipendije za izvrsnost za ovu akademsku godinu koje dodjeljuje Grad Zagreb, dobio je 91 zagrebački student i 6 doktoranada. Stipendije mjesečno iznose oko 3850 kuna za studente, te oko 4 tisuće i 500 kuna za doktorande, a stipendisti će ih dobivati kroz 12 mjeseci.

Nakon što su prije nekoliko dana podijeljene srednjoškolcima, stipendije su dobili i studenti i doktorandi.

S ponosom danas kažemo da smo podijelili najboljima u našem gradu u obrazovnom sustavu stipendije grada Zagreba. Jako smo ponosni na njih i na njihove uspjehe, rekla je pročelnica Gradskog ureda za demografiju, Mila Jelavić.

U ime dobitnika stipendija obratio se i doktorand biologije, Fran Rebrina, Danas živimo u vrijeme kada, nažalost, mnogi mladi ljudi odlaze iz Hrvatske u potrazi za boljim životnim prilikama. No prilike nisu uvijek negdje drugdje. Ova stipendija je najbolji pokazatelj da se zalaganje i rad prepoznaju i nagrađuju i ovdje kod nas, u gradu Zagrebu. 

Spomenimo i da, osim stipendija za izvrsnost, Grad dodjeljuje stipendije i deficitarnim zanimanjima za potrebe obrtništva, srednjoškolcima nagrađenim na međunarodnim natjecanjima, učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa te onima s invaliditetom, kao i pripadnicima romske nacionalne manjine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.