Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pojačane policijske kontrole tijekom vikenda

15.09.2017.

10:14

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom vikenda, od danas do nedjelje, od 22 do 6 sati na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije Alkohol i droge i Brzina. Akcije se provode u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu.

Ujedno se provode i radi sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i dr.

U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Tijekom preostalog vremena u dane vikenda, policijski službenici će kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola i droga te prekoračenja brzine

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.