Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Pokreni kotač podrške" - projekt prijevoza žena na ili nakon kemoterapije

23.03.2018.

14:35

Autor: Margareta Jozinović

Sandra Simunovic/PIXSELL

Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / -

Predstavljeni su projekt i kampanja "Nisi sama - ideš s nama" koju provodi udruga Nismo same, uz podršku Zaklade Solidarna. Riječ je o projektu prijevoza žena na ili nakon kemoterapije. U sklopu kampanje, najavljeno je prikupljanje sredstava za pokrivanje troškova povratnih vožnji taksijem.

Istraživanjem potreba žena oboljelih od raka, utvrđeno je da svaka četvrta pacijentica do ili nakon kemoterapije putuje javnim prijevozom jer nema mogućnost plaćanja taksija.

Mnogi su nažalost u takvoj situaciji da si ne mogu platiti taxi, a prolaziti put kemoterapije pa nakon ići kući, pogotovo kad morate čuvati svoj imunitet i zdravlje nije preporučljivo, rekla je predsjednica udruge Nismo same, Ivana Kalogjera. 

Uslugu Radio Taxi Zagreba koristilo pet teško oboljelih pacijentica na području našega grada, a cilj je da ovo postane stalna socijalna uslugaMi možemo odgovoriti na svaki izazov, ima nas tisuću, različite vozne parkove i dobra vozila te ljude koji dobro poznaju grad. Do sada je odrađeno 20-ak vožnji i sve su odrađene na zadovoljstvo onih koji su sudjelovali, objasnio je predsjednik Radio Taxi Zagreb, Jozo Kovačević.

Da su prijevoz I educirane volonterke kao pratnje velika pomoć potvrdila je korisnica usluge Barbara Toma. Ostala sam iznenađena da me čeka prijevoz. Sin me dovezao do bolnice, ali nakon kemoterapije sam mislila da ću moći sama, no uzela sam taxi. Bila sam iznenađena da je sve okej, besplatno i zaista nosim pozitivno iskustvo.

Edukativno-donatorska kampanja traje do 20. travnja, a cilj je prikupiti 100 tisuća kuna kako bi se što većem broju žena omogućio besplatan prijevoz na teške terapije. Svoju donaciju možete učiniti uplatom na žiro račun HR3323900011500130855.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.