Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pokrenuta božićna kampanja "Advent s Marijinim obrocima - Radost se množi dijeljenjem"

03.12.2022.

13:25

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Gladna djeca u Sudanu

Gladna djeca u Sudanu

Foto: Ilustracija / Shutterstock

I ove godine pokrenuta je božićna kampanja "Advent s Marijinim obrocima - Radost se množi dijeljenjem". Do 17. prosinca u Info centrima Marijinih obroka, u Zagrebu i Slavonskom Brodu, svi podupiratelji i prijatelji Marijinih obroka moći će, uz prigodne aktivnosti, biti dio ove hvale vrijedne kampanje.


U Marijinim obrocima usredotočeni su na jedan cilj - da svako dijete dobije hranjivi dnevni obrok. Zvuči nevjerojatno, ali donacija od svega 132 kune dovoljna je da jedno dijete ima dovoljno hrane za cijelu školsku godinu.


- Što je 67 lipa po obroku. Svatko može pridonijeti svojim talentima. Mogu se ljudi uključiti u volontiranje, a u Lijepoj našoj imamo puno volontera. Neki izrađuju kolače, tjesteninu, ručne radove. Ako ste lektor, možete nam pomoći oko toga ili prevoditi ako ste profesor nekog stranog jezika. Možete biti i naš ambasador i obilaziti škole. Pokušavamo predstaviti djeci da s druge strane postoje njihovi vršnjaci kojima je to jedini obrok u danu, rekla nam je Nacionalna koordinatorica Marijinih obroka Hrvatske, Antonija Došlić.


Danas, primjerice, možete kušati kašu koja brojnim školarcima donosi nadu i radost.


- Jučer smo krenuli s tematskim vikendom o kuhanju kaše. Tako da sve koji nisu bili jučer pozivamo da dođu danas od 18 do 20 sati u Info centar u Zagrebu, Ilica 29, ili u Info centar u Slavonskom brodu da se druže i kušaju kašu kakvu primaju djeca u mnogim našim programskim zemljama kao, na primjer, Malavi. 


U ovom trenutku u svijetu se podijeli više od 2 milijuna Marijinih obroka dnevno, a doprinos Hrvata je značajan, istaknula je Došlić.


- 2 279 941 dijete svaki dan prima topli školski obrok. Radimo u 20 zemalja diljem svijeta. Hrvati su velikodušni, broj donatora raste. Veliko im hvala, rekla je Nacionalna koordinatorica Marijinih obroka Hrvatske, Antonija Došlić.


Zastrašujuć je podatak da 64 milijuna najgladnije djece u svijetu ne pohađa školu. Kako bi preživjeli, moraju raditi ili prositi. Zato - uključite se. Svega 132 kune dovoljno je da spasite jedno gladno dijete.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici