Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pokrenuta kampanja "Zraka sunca - svjetlo nade"

10.02.2020.

13:31

Autor: Boris Bogić

Duško Jaramaz/PIXSELL

Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

U povodu obilježavanja 30 godina rada Zelena akcija " pokrenula je humanitarnu akciju "Zraka sunca - svjetlo nade". Ovom akcijom žele omogućiti da barem 5 kućanstva na području Sisačko-moslavačke županije dobiju struju!

Kampanja se provodi u suradnji s inicijativom "Ljudi za ljude", a ima za cilj dovesti struju putem solarnih sustava u barem 5 kućanstava u Hrvatskoj koja nemaju pristup električnoj energiji.

Zelena akcija, kao udruga koja 30 godina djeluje na području okolišne i društvene pravde, želi putem ove humanitarne akcije podignuti svijest o tom problemu te istodobno podariti ljudima „svjetlo nade” odnosno struju.

Žele također pokazati kako je solarna energija jedno od ključnih rješenja za energetsko siromaštvo i klimatsku krizu.

Skupljanje donacija za kampanju provodi se putem crowdfunding platforme GoGetFunding u periodu od 10. veljače do 10. ožujka, a donirat se može i putem službenog računa ove humanitarne kampanje udruge Zelena akcija - IBAN: HR4124840081502015899 (račun u Raiffeisenbank).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.