Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pokretne stube u Importanne centru do daljnjega u kvaru

23.08.2018.

14:30

Autor: Krešimir Vešnik

Filip Kos/PIXSELL

Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / -

I dalje se ne zna kada će pokretne stube u Importaneu proraditi jer se Grad i Centar još nisu ništa dogovorili. Dok iz Grada navode da Importanne nije održavao stube, iz te tvrtke to opovrgavaju te navode da Grad ove godine nije platio dogovoren dio održavanja.

Iako su prije gotovo 5 mjeseci iz tvrtke Importanne centar poslali apel Gradu za žurni popravak stuba, one su i dalje izvan funkcije. I dok se čeka njihov popravak, građani su zakinuti za uslugu.

Stube su u vlasništvu Importannea kojem bi, tvrde iz tvrtke, Grad trebao sufinancirati 30 posto svih troškova održavanja.

Ta su se sredstva, kada pogledamo prema 2015. i 2016. godini smanjivala svake godine da bi se u 2017.  smanjilo za pola, bez ikakvih argumenata. Ove godine mi još nismo potpisali ugovor koji se potpisivao ranijih godina s Gradom, rekla je direktorica Importanne centra, Nevenka Zečević.

Zečević objašnjava da ugovor nije potpisan jer je Grad ponudio manje novaca, Rečeno nam je: 'Nije nikakav problem potpisat ugovor. Dajte program troškova, koji je naš udio i stavite ga na milijun i 200 tisuća kuna'. 

Iz Grada su u priopćenju istaknuli da Centar nije održavao stube te da će sami pokrenuti postupak njihovog popravka. Itekako se održavalo, dapače. Sve je dokumentirano. Te su stube servisirane. Zanimljivo je to da su sada, nakon 6-7 mjeseci o čemu se intenzivno govori, osigurana sredstva u proračunu; sad će se ona postaviti, sad će neki spasitelj iz Grada postaviti stepenice zato što zločesti upravitelj to ne želi napraviti. To je naše vlasništvo, s nama bi se trebalo dogovarati, odgovorila je Zečević.

Najisplativije je zamijeniti stube novima što bi stajalo 1,5 milijuna kuna. Iz Importanne Centra ističu da nemaju novaca za to pa čak i razmišljaju o naplati prolaska kroz centar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.