Hrvatski radio

Radio Sljeme

Policajci uhvatili dilera tzv. lažnog kokaina

05.04.2016.

12:19

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka policija uhvatila je 28-godišnjaka kod kojeg je zapljenila gotovo kilogram tzv. lažnog kokaina, ali i tvari zabranjene u sportu koje spadaju u skupinu anaboličkih androgenih steroida, objavila je u danas policija.

Nakon informacija da se 28-godišnjak bavi preprodajom kokaina, kriminalisti su u njegovom stanu pronašli 920 grama psihotropne tvari etilfenidata koju se u uličnom žargonu naziva lažni kokain koji se prodaje kao zamjena za kokain budući da ima stimulativni učinak na središnji živčani sustav. 

Uz to, u njegovom stanu pronašli su i desetak grama kokaina i dvadesetak grama smjese psihotropnih tvari etilfenidata i metiopropamina te vagu za precizno mjerenje. Policija je od mladića zaplijenila i 11 ampula testosterona i 55 komada tableta stanozolola.

Riječ je o anaboličkim androgenim steroidima koje se koriste za povećanje tjelesne sposobnosti i mišićne mase, ali mogu izazvati nepravilno i nerazumno ponašanje te širok niz neželjenih tjelesnih učinaka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.