Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dojava o bombi u Avenue Mallu bila je lažna

18.05.2022.

16:08

Autor: Mario Mihaljević

Učestale dojave o bombama u zagrebačkim centrima

Učestale dojave o bombama u zagrebačkim centrima

Foto: Ivan Hlupić / HRT

Zagrebačka policija izvijestila je da je protueksplozijskim pregledom  poslijepodne utvrđeno da je dojava o eksplozivnoj napravi u trgovačkom centru Avenue Mall u Novom Zagrebu bila lažna.


Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da je pregledom koji je završen oko 16,15 sati utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi. Dodaju da će provesti kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja. Policija je ranije izvijestila da je oko 13.45 sati zaprimila dojavu o "mogućoj eksplozivnoj napravi" u Avenue Mallu, nakon čega su evakuirani zaposlenici i posjetitelji tog trgovačkog centra.  Na mjesto događaja stigao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. 


-Policija je na teren odmah pozvala jedinicu za protueksplozivna djelovanja, koja je u zgradi i prema informacijama koje ima pola prostora je pregledano.  U trenutku dojave koje smo dobili od voditelja centra bilo je oko 1500 ljudi. Ja to tumačim kao sijanje panike, kao lošu provokaciju. Naglasio bi da je Zagreb siguran grad i ova gradska uprava u suradnji s policijom daje sve od sebe da takav i ostane-, rekao je Korlaet . 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.