Hrvatski radio

Radio Sljeme

Policija obilježava Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima

16.10.2015.

14:55

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima, 19. listopada, Ravnateljstvo policije u suradnji sa svim policijskim upravama i partnerima provodi niz preventivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje trgovanja ljudima, posebice ženama i djecom.

U suradnji sa svim nadležnim institucijama i organizacijama, privatnim sektorom, lokalnom zajednicom, udrugama civilnog društva i građanima, policija će intenzivnije provoditi preventivnu akciju "Zajedno", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici. 

"Cilj preventivnih aktivnosti je kroz multidisciplinarni pristup educirati i informirati potencijalno rizične društvene skupine, kroz senzibilizaciju podići svijest građana o problematici trgovanja ljudima te potaknuti društvo na odgovornu reakciju", kažu u MUP-u. 

U mnogim dijelovima Hrvatske policija će organizirati info-punktove i predavanja učenicima na kojima će upozoravati na problem trgovine ljudima, a 17. listopada na Cvjetnom trgu  sudjelovat će i u središnjem obilježavanju Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima u organizaciji Vladinog Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.