Hrvatski radio

Radio Sljeme

Policija pretražila dom župana Kožića?

22.10.2021.

13:50

Autor: Krešimir Vešnik

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Policija je jučer pretražila dom župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića te ga ispitala, pišu neki mediji. Za sada nema službenih informacija, no kako se izvještava, sve je povezano s određenim troškovima koji su vođeni kao županijski, iako se radilo o njegovim privatnim izdacima.

Navodno je riječ o računu za ručak koji je iznosio malo više od 5 tisuća kuna.   

Župan Kožić reagirao je na medijske napise. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Sve ove godine obnašam dužnost župana časno i pošteno, što su više puta potvrdili građani na izborima. To ću dokazati i u ovom slučaju jer nisam počinio nikakvo kazneno djelo. Jučer sam osobno bio u policiji i nije bilo nikakve potrebe da policija upada u moj dom i radi pretres, kako se netočno prenosi.

S obzirom da je postupak u tijeku ne mogu iznositi više detalja. Međutim, ne mogu se oteti dojmu, s obzirom na količinu neistina koja se iznosi u medijima, da se radi o politički motiviranom procesu kojemu je jedini cilj da me oblati u javnosti i pred građanima. Vjerujem u institucije RH, vjerujem da će dobro odraditi svoj posao i siguran sam da ću dokazati svoju nevinost“.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.